Nye krav til verneombud – Er din bedrift forberedt?

Har din virksomhet fem eller flere ansatte? Da er du nå pålagt å ha et verneombud. Med over 30 ansatte kreves også et arbeidsmiljøutvalg. I vårt ferske nyhetsbrev omtaler vi endringer i arbeidsmiljøloven som gjør det enda viktigere for bedrifter å ha riktig system på plass for å sikre et godt arbeidsmiljø.

Som leder er det ditt ansvar, sammen med dine ansatte, å etablere rutiner som ivaretar disse lovkravene. Men det trenger ikke være komplisert – med CoPro QMS får du en løsning som gjør HMS-arbeidet trygt og effektivt, både for ledelsen og de ansatte.

Internkontroll med CoPro – enkelt og effektivt

For å sikre en god internkontroll, kreves det systematisk arbeid med helse, miljø og sikkerhet (HMS). Med CoPro blir det enkelt for ledelsen å oppfylle sine HMS-forpliktelser. Vårt system hjelper bedrifter med å etablere, vedlikeholde og oppfylle kravene til et godt arbeidsmiljø – samtidig som de nye lovpålagte kravene oppfylles.

Endringene i lovverket styrker rollen til verneombudet, som har vært en sentral bidragsyter til et trygt arbeidsmiljø siden 1977. Med CoPro Internkontroll-løsning kan du sikre at verneombudet har de nødvendige ressursene og støtten for å utføre sine oppgaver på en effektiv måte.


Ønsker du å motta oppdateringer og tips om HMS og internkontroll? Kontakt oss for å sikre at du alltid er oppdatert på de nyeste lovkravene.

Les mer om vår Internkontroll-løsning bygget på CoPro QMS Ledelsessystem her.

NYHET: CLEAN – Bærekraftsmodul fra CoPro QMS 

CLEAN-modulen i CoPro QMS er skreddersydd for å integrere bærekraft som en naturlig del av din bedrifts daglige drift – og resultatet er et verdifullt konkurransefortrinn. 

Med CLEAN får du et kraftfullt verktøy som samler, analyserer og rapporterer bærekraftsdata, slik at du enkelt kan møte de stadig strengere kravene til bærekraftsrapportering. Spesielt tilpasset små og mellomstore bedrifter (SMB), sikrer CLEAN profesjonell og effektiv rapportering i henhold til Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS), slik at du kan levere resultater med trygghet og presisjon. 

Hva gjør CLEAN? 

CLEAN hjelper bedrifter med å samle inn, analysere og rapportere bærekraftsdata, slik at de oppfyller kravene til bærekraftsrapportering. Modulen er spesielt tilpasset små og mellomstore bedrifter (SMB) og gir enkel rapportering i henhold til Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS). 

Konkurransefortrinn med CLEAN 

 

    • Skill deg ut i markedet: Vis frem bærekraftsrapporten på nettsiden og i tilbud for å tiltrekke kunder som bryr seg om bærekraft. 

    • Effektiv rapportering: CLEAN forenkler rapportering av bærekraftsdata inkludert utslipp (scope 1 og 2), noe som gjør det enklere å møte krav fra samarbeidspartnere. 

    • Vinn flere anbud: Oppfyll de nyeste kravene i offentlige anbud og øk sjansen for å sikre kontrakter. 

    • Spar penger: Få fordeler som grønne lån, lavere forsikringskostnader og bedre og mer effektiv ressursbruk. 

    • Sømløs integrasjon: CLEAN fungerer sammen med kvalitet, HMS, risiko og internkontrollmoduler i CoPro QMS og gir en helhetlig løsning for styring og kontroll av bærekraft. 

Fremgang og risikohåndtering 

Med CLEAN får dere ikke bare oppfylt kravene i NSRS-standarden – dere får også et kraftfullt verktøy for å vise frem bærekraftsutviklingen over tid. Med CoPro QMS kan dere sette ambisiøse mål og samtidig aktivt følge opp tiltakene som driver dere fremover. Dette gir dere en helhetlig tilnærming til bærekraftsarbeidet, hvor kontinuerlig forbedring og tydelig dokumentasjon av resultater blir en naturlig del av bedriftens hverdag. 

Proaktiv håndtering av klimarisiko og muligheter 

CLEAN gjør det enkelt å ligge i forkant. Systemet lar deg utvikle skreddersydde tiltak som styrker bedriftens evne til å tilpasse seg både klimarisiko og klimamuligheter. Med en dynamisk tilnærming til risikostyring kan du følge fremdrift i sanntid, og sikre at bedriften er godt rustet for fremtidens utfordringer – og klare til å gripe nye muligheter. 

Bærekraftsstandarder 

CLEAN er tilpasset NSRS og gjør det enkelt å rapportere både scope 1 (direkte utslipp) og scope 2 (indirekte utslipp fra energiforbruk). For scope 3 har vi en pågående vurdering sammen med 3 partsleverandør for å benytte verktøy som openLCA for datainnhenting og CLEAN som presentasjonslag. Vi har en løpende vurdering av scope 4. 

Rådgivning og tilpasning 

Vi tilbyr rådgivning for å gjøre bærekraftsrapporteringen enkel. CLEAN kan skreddersys for din bedrift, med tilleggselementer tilpasset dine behov, slik at dere får full kontroll over bærekraftsarbeidet. 

Gjør bærekraft til en naturlig del av hverdagen din – kontakt oss i dag for mer informasjon! 


Kontakt oss